X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4021

Dorin Recean a avut o întrevedere cu Angel Tîlvăr

3 mai. 2023,, 17:15   Politică
2368 0

Integrarea țării noastre în spațiul de securitate al Uniunii Europene, modernizarea capacităților de apărare, relația apropiată dintre Chișinău și București, precum și suportul constant al României pentru demersul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană au fost subiectele discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu ministrul Apărării Naționale al României, Angel Tîlvăr.

Șeful Executivului a reiterat că una dintre prioritățile Guvernului Republicii Moldova este consolidarea securității naționale în beneficiul cetățenilor. Oficialul s-a referit la elaborarea Strategiei Naționale de Securitate.

„Republica Moldova are o responsabilitate în asigurarea securității regionale. Vom continua să dezvoltăm capacităţile de apărare şi transformare a Armatei Naționale într-o instituţie modernă, ajustată la standardele internaționale. Securitatea cetățenilor este un element esențial în asigurarea unui viitor prosper”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Ministrul Angel Tîlvăr, a apreciat realizările autorităților de la Chișinău, în direcția consolidării instituțiilor și alinierea acestora la standardele europene. Oficialul a reiterat sprijinul României pentru implementarea demersului european al țării noastre, inclusiv prin creşterea rezilienţei de apărare a Republicii Moldova în faţa unui spectru larg de ameninţări.

„România va continua să pledeze cauza Republicii Moldova în parcursul său ireversibil european. Acest fapt este benefic pentru România, pentru Republica Moldova și pentru ansamblul țărilor democratice cu care împărtășim valori comune”, a declarat ministrul român al apărării Angel Tîlvăr la întrevederea de la Casa Guvernului.

Oficialii au făcut referire la proiectele comune privind consolidarea parteneriatului strategic moldo-român în domeniul apărării. Prim-ministrul Dorin Recean a apreciat suportul Guvernului României și sprijinul oferit pentru modernizarea Armatei Naționale.

0
0
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?