Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon și panglica bicoloră: Ședința de judecată, amînată pînă la toamnă

19 iul. 2022,, 11:39   Politică
2531 0

Marți, 19 iulie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, urma să aibă loc prima ședință de judecată în cazul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, amendat cu 9 mii de lei pentru că a purtat panglica „Sfîntul Gheorghe” de 9 mai, fapt interzis prin lege de către Parlamentul Republicii Moldova.

Ședința a fost amînată pentru luna noiembrie, deoarece fostul șef de stat nu s-a prezentat din motiv că ar fi plasat în arest la domiciliu, transmite Noi.mdcu referire la tv8.md.

Amintim că pe 28 iunie, Igor Dodon a contestat procesul-verbal la Judecătoria Chișinău, iar astăzi, 19 iulie urma să aibă loc ședința de judecată, iar dosarul urma să fie examinat de magistrata Svetlana Garștea-Bria.

Pe 18 mai, fostul șef de stat, Igor Dodon, s-a ales cu o vizită din partea poliției. Aceștia au venit să-i întocmească un proces verbal, pentru a fi amendat că a purtat panglica Sf. Gheorghe. La scurt timp, Dodon a venit cu un mesaj pe pagina de Facebook în care a declarat că va contesta „abuzul în instanța de judecată”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?