X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Dodon convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate

28 feb. 2018,, 12:28   Politică
4367 5

La începutul săptămînii viitoare, membrii Consiliului Suprem de Securitate se vor convoca în ședință de lucru, la inițiativa președintelui Igor Dodon, notează Noi.md.

Demnitarul a anunțat că data ședinței a fost convenită după discuțiile prealabile avute cu conducerea Guvernului. La reuniune vor fi abordate mai multe chestiuni de importanță cum ar fi: „Raportul Kroll-2” și măsurile ce se impun a fi întreprinse în vederea pedepsirii celor care se fac vinovați de furtul bancar, precum și recuperării banilor. Membrii Consiliului vor mai examina acțiunile antistatale din ultima perioadă ale unor organizații, formațiuni și a reprezentanților autorităților publice locale, cu privire la provocările îndreptate spre lichidarea statalității Republicii Moldova. Membrii CSS urmează să decidă asupra acțiunilor întreprinse de către organele de drept, în vederea sancționării celor care se fac vinovați.

De asemenea, va fi pus în discuție proiectul noii Strategii a securității naționale, inclusiv ultimele declarații ale ministrului Apărării, Eugen Sturza, cu privire la intenția și necesitatea procurării armelor letale.

În cadrul ședinței, urmează să fie aprobat planul de activitate a Consiliului Suprem de Securitate pentru anul curent. Șeful statului a mai precizat că a fost modificată componența CSS.

„Pentru a evita tentativele de blocare pe viitor a activității CSS de către unele persoane membre ale Consiliului, componența acestuia este modificată”, a declarat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?