X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

De unde va lua bani Guvernul Gavrilița pentru majorări de pensii

9 aug. 2021,, 22:11   Politică
2775 4

Pentru a asigura majorările de pensii, prim-ministra Natalia Gavrilița a explicat de unde vor fi luați banii necesari, informează Realitatea.md. Asta în contextul în care Fondul de rezervă al Guvernului, precum și Fondul de Intervenții sunt goale la moment.

Potrivit demnitarei, banii necesari vor fi luați din fondurile externe. „Avem vești bune de la FMI, care va emite drepturi speciale pentru toată lumea. Moldovei îi vor reveni circa 26 mln de dolari, care ne va permite să compensăm acea finanțare care încă nu a venit, dar era prevăzută în Buget. În septembrie vom încerca să negociem pentru un program nou cu FMI, dar mai avem și 50 mln de euro de la UE, ca asistență financiară pentru cheltuielile din buget. Credem că acțiunile noastre de combatere a corupției vor aduce acumulări suplimentare de venituri în Buget”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „În ProFunzime” de la ProTV.

Menționăm, că una din promisiunile PAS în cadrul campaniei electorale parlamentare din acest an au fost majorările de pensii minime până la 2 mii de lei. Acest lucru este prevăzut pentru perioada începând cu 1 octombrie, anul curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?