X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

De ce socialiștii au cedat toate funcțiile-cheie din guvern?

21 iun. 2019,, 13:05   Politică
3596 1

Partidul Socialiștilor a cedat blocului ACUM toate funcțiile-cheie din guvernul Moldovei nou-format, deoarece a apreciat atitudinea blocului ACUM, care își asumă o mare responsabilitate și riscuri în legătură cu posibila demisie a Cabinetului de miniștri în orice moment și, în afară de aceasta, noul guvern constă, în principal, din tehnocrați.

Această opinie a fost exprimată de vicepreședintele Parlamentului, deputatul ACUM, platforma DA, Alexandru Slusari, care a vorbit în cadrul emisiunii "Glavnoe" de la TVC-21, transmite Noi.md.

"Am avut un astfel de acord. Am spus imediat că acesta va fi guvernul blocului ACUM. Mult timp am avut neîncredere unul față de celălalt și o neîncredere neîntemeiată. Am avut relații dificile cu socialiștii, avînd în vedere că în 2016-2019 ei au avut, ușor spus, o poziție neclară față de Plahotniuc. Negocierile privind crearea unei coaliții și a unui nou guvern au fost grele, au avut loc pînă în ultimul moment. Socialiștii aveau propriile motive, de ce ar trebui făcut așa. Cineva a trebuit să-și asume responsabilitatea. Este clar că riscul guvernului este ceva mai mare decît riscul parlamentului. Guvernul poate fi demis în orice moment. Noi ne-am asumat această responsabilitate, acest risc. Cred că socialiștii au apreciat acest lucru și, din moment ce ne asumăm o asemenea responsabilitate, înseamnă că ne dă mai multe pîrghii", a declarat vicepreședintele Parlamentului.

El a menționat că în noul guvern nu există aproape nicio persoană de partid, cu excepția cîtorva.

"Există reprezentanți ai blocului ACUM, dar ei nu sînt persoane de partid și pot fi mai degrabă numiți tehnocrați. În esență, acesta este un guvern tehnocrat, dar aparține blocului ACUM. Ne-am asumat riscuri și responsabilitatea pentru țară, că în orice moment oamenii pot rămâne și nu deputați și membri ai guvernului. Cred că socialiștii au apreciat această abordare și ne-au oferit aceste pîrghii. Mi se pare că acest lucru este corect", a conchis Alexandru Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?