Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Cum comentează liderul PSDE zvonurile că se pregătește o fuziune cu MAN

23 noi. 2023,, 07:19   Politică
2729 1

„Nu este luată nicio decizie la nivel de partid de a fuziona sau de a trage pe cineva”.

Declarația îi aparține președintelui partidului Social Democrat European, Ion Sula, întrebat despre o eventuală fuziune cu MAN, cu implicarea politicienilor români.

„Atît timp cît nu avem o confirmare și de la altă parte sau nu există decizii la nivel statutar, eu cred că acestea sînt declarații premature”, a spus Sula în cadrul emisiunii Puterea a Patra, notează Noi.md cu referire la unimedia.

„În primul rînd mulți actori politici din Republica Moldova și nu numai în rezultatul acestor alegeri sînt cu ochii pe partidul Social Democrat European. Noi încă de la reformarea acestui partid ne-am propus ca să creăm în Republica Moldova o stîngă europeană autentică sau veritabilă pentru că PSDE este un partid de centru - stîngă care împărtășește valorile europene.

Ceea ce astăzi eu pot să vă confirm este că nu este luată nicio decizie la nivel de partid de a fuziona sau de a trage pe cineva, deci sînt niște discuții. Atunci cînd vor fi luate anumite decizii la nivel statutar, la nivel de birou permanent, cu consultările cu colegii atunci sigur vom veni în fața alegătoriile și vom confirma anumite lucruri. La moment sînt la nivel de discuții.


Atît timp cît nu avem o confirmare și de la altă parte sau nu există decizii la nivel statutar, eu cred că acestea sînt declarații premature”, a declarat Sula.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, susține că foarte curînd, MAN-ul lui Ion Ceban ar urma să coalizeze cu PSDE, iar actualul primar de Chișinău va conduce noua formațiune politică.

0
1
0
5
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?