X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Conferință de presă susținută de Natalia Gavrilița, și ministrul Economiei (LIVE TEXT)

31 ian. 2022,, 13:00   Politică
2436 0

13:25 // Natalia Gavrilița, despre anunțul primăriei de dare în judecată decizia privind aplicarea retroactivă a tarifelor la gezele naturale: Îmi pare rău cînd politicienii în mod cinic folosesc această criză energetică și încearcă să își facă capital politic pe nevoile oamenilor.

Această decizie este perfect legală și cred că toți consumatorii vor putea urmări deznodămîntul.

13:21 // Sergiu Gaibu: Vom compensa integral pe această creștere la gaz. După care vom veni cu o metodologie de compensație și pentru acei agenți economici cruciali pentru economia țării.

13:20 // Sergiu Gaibu: Deja există o inițiativă în cazul pieței metalurgice, noi vrem să o aducem într-un mediu transparent. Vom continua să facem acele schimbări.

13:16 // Natalia Gavrilița, despre uzina metalurgică din Rîbnița: Este un fals despre interesul unor membri ai guvernului, dacă sînt dovezi eu îi rog pe toți să le prezinte guvernului și mie personal. Această presupunere este una falsă.


Scrisoare pentru comisia UE detaliază care este legislația națională în cazul importului în RM. Vreau să anunț că acest import încă nu are loc și această scrisoare trebuie să treacă o perioadă de decizii interne în cadrul UE. Noi considerăm că pîrghiile sînt aici și nu trebuie să punem RM într-o listă neagră a UE din cauza unor politici greșite din trecut.

13:15 // Sergiu Gaibu: În urma controalelor au fost înregistrate mai multe ilegalități. Domnul Eremia nu poate fi demis deocamdată, pentru că el se află în concediul de îngrijire a copilului. În prezent, patru inspectori sînt în arest preventiv.

Urmează să fie efectuat un plan de restructurare, se va pregăti o hotărîre de guvern prin care va fi confirmată această restructurare.

13:12 // Sergiu Gaibu: Ministerul economiei a dispus restructurarea agenției.

În urma mai multor plîngeri din partea agenților economici am inițiat o misiune de audit la agenție.

13:10 // Natalia Gavrilița anunță reformarea Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

”Agenția a fost folosită în ultimii ani pentru stors banii din afaceri. Trebuie să ne asigurăm că această instituție este una funcțională. La conducerea instituției au fost persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și mulți din așa numiții inspectori au făcut parte dintr-o federație de sport și au fost comise mai multe abuzuri care trebuie oprite”.

13:05 // Natalia Gavrilița: Astăzi anunțăm un proiect de susține a agenților economici. Vom propune compensarea primilor 500 metri cubi de gaze naturale. Aceste compensații vor fi și ele acordate retroactiv, aplicate în factura pentru luna ianuarie. Va avea același mecanism ca și compensarea pentru gospodăriile casnice.

Conferință de presă susținută de prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?