X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

CEC cere partidelor politice să prezinte rapoartele financiare

15 mar. 2022,, 17:42   Politică
1137 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) reamintește că partidele politice mai au timp pînă pe 31 martie să prezente rapoartele anuale privind gestiunea financiară pentru anul 2021.

Partidele politice ale căror venituri sau cheltuieli anuale depășesc un milion de lei sunt obligate să efectueze auditul rapoartelor privind gestiunea financiară cel puțin o dată la 3 ani.

Astfel, Comisia a identificat 9 partide cu venituri sau cheltuieli anuale peste un milion de lei, care urmează să prezinte auditul rapoartelor privind gestiunea financiară pentru anii 2019-2021: Partidul Democrat din Moldova, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, Partidul Liberal, Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, Partidul Politic „Șor”; Partidul Politic „Partidul Nostru”, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

CEC menționează că Partidul Comuniștilor nu a prezentat auditul raportului privind gestiunea financiară pentru anii 2016-2018.

Raportul de audit, împreună cu raportul anual privind gestiunea financiară a partidului politic, va fi expediat Comisiei Electorale Centrale, iar în cazul în care partidul politic a beneficiat de alocații de la bugetul de stat – și Curții de Conturi.


CEC atenționează că neprezentarea raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?