X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

CEC a acreditat alți 48 de observatori la alegerile locale generale din 5 noiembrie

29 oct. 2023,, 11:40   Politică
2421 2

Sîmbătă, 28 octombrie, a fost ultima zi pentru depunerea cererilor în vederea acreditării observatorilor și înregistrarea interpreților pentru alegerile locale din 5 noiembrie, curent.

În cadrul ultimei ședințe CEC a acreditat 21 de observatori naționali din partea Asociației obștești „Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC).

Totodată, au fost acreditați 17 observatori naționali din partea Instituției Publice „Centrul de instruire continuă în domeniul electoral”. Au mai fost acreditați 2 observatori internaționali din partea Comisiei Electorale Centrale a Republicii Albania și 2 observatori internaționali din partea Comisiei Centrale pentru Alegeri și Desfășurarea Referendumurilor a Republicii Kîrgîze.

Vor monitoriza alegerile și 6 observatori internaționali și 2 interpreți din partea Consulatului General al Republicii Turcia la Comrat, UTA Găgăuzia și 5 interpreți din partea Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO).

Precizăm că 28 octombrie a fost termenul limită de solicitare a autorizării exit-pollurilor și înregistrării operatorilor de interviu.


CEC amintește că la 5 noiembrie, pînă la ora 21:00, se interzice publicarea rezultatele oricăror sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor.

După ora 21:00 pot fi făcute publice doar rezultatele exit-pollurilor, after pollurilor și rezultatele sondajelor de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor care au fost prezentate publicului pînă în ziua alegerilor.

0
0
2
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?