X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ce au decis judecătorii cu privire la inspectorii vamali reținuți la aeroport

3 apr. 17:01   Politică
1700 0

Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților.

Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD, Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. Ceilalți doi au plecat acasă, după ce au fost plasați în arest la domiciliu, transmite TV8.

Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Ciocana.

Bănuiții au fost aduși de mascații de la CNA și au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Cei trei inspectori vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău au fost reținuți acum două zile de ofițerii CNA și procurorii anticorupție în urma unor percheziții. Inculpații sînt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri, în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari, pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri din Republica Moldova, fără achitarea taxelor oficiale.


În cauza penală mai sînt cercetați în libertate încă patru persoane. Printre acestea se numără fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, dar și fiul socialistului Radu Mudreac, aceștia avînd statut de bănuit.

Reamintim că astăzi ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău efectuat percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău într-un dosar de corupție în care sînt implicați mai mulți inspectori vamali și persoane fizice.

Este vorba despre o schemă infracțională manifestată prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri.

4
1
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?