Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Bolea: "Radarele vor fi folosite în scopuri pașnice"

23 feb. 04:30   Politică
2716 0

Ministrul Agriculturii al Moldovei, Vladimir Bolea, susține achiziționarea de radare de către autoritățile tării, considerînd că acestea vor contribui la securitatea civilă. El spune că radarele vor fi folosite în scopuri pașnice, întrucît în Moldova nu există operațiuni militare. Despre aceasta ministrul a declarat în cadrul emisiunii "По фактам".

"Cum să nu avem o apărare și să nu știm ce avioane survolează teritoriul Republicii Moldova? Sînt sigur că radarele vor fi folosite în scopuri pașnice, pentru că, slavă Domnului, nu avem acțiuni militare. Armata noastră nu a mai primit astfel de arme din 1991, iar noi trebuie să ne asigurăm securitatea. Trebuie să înțelegem că aceste cheltuieli sînt necesare pentru apărarea micului nostru stat. Este important să știm cine zboară deasupra statului nostru. De exemplu, am găsit deja două fragmente din avioane fără pilot în sud, dar și la Briceni. Lipsa posibilității de a determina cine survolează nu permite populației să aibă încredere în controlul spațiului nostru aerian", a declarat Bolea.

Amintim că fragmentele de drone care au căzut pe teritoriul Republicii Moldova nu au fost detectate de radar, de sistemul de apărare antiaeriană cumpărat anul trecut din Franța. Premierul Dorin Recean a explicat situația prin lipsa investițiilor, subliniind că este nevoie de cel puțin trei astfel de radare pentru o acoperire completă a țării.

5
0
0
2
43

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?