X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Batrîncea: "În vremuri de criză trebuie să luptăm pentru fiecare dolar, pentru fiecare om"

3 iul. 2023,, 18:30   Politică
2709 0

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat în cadrul talk-showului "По фактам" că Republica Moldova are șansa de a construi o politică total diferită și de a coopera atît cu UE, cît și cu Rusia, dar și cu țările CSI, chiar și în situația geopolitică actuală, relatează Noi.md.

Deputatul și-a explicat poziția prin faptul că anterior Moldova a folosit cu succes practica de colaborare cu mai multe țări:

"Moldova a lucrat în cadrul comerțului liber atît cu UE, cît și cu CSI și a lucrat cu destul succes. Moldova și-a dezvoltat contactele cu China. Războiul se va sfîrși cu pace. Și întreaga lume ar trebui să se concentreze pe diplomație, pe rezolvarea conflictului militar. Acesta este în detrimentul poporului ucrainean, este în detrimentul poporului rus. Trebuie găsită cea mai bună formulă cuprinzătoare pentru pace și acest lucru este foarte important pentru noi, în Republica Moldova. În orice caz, contactele de afaceri, tehnologia, multe lucruri de care țara noastră are nevoie disperată astăzi, ar trebui să se dezvolte. Politicienii nu ar trebui să intervină aici...Uniunea Europeană nu a pus niciodată condiții radicale - renunță la una, renunță la alta, acestea au fost interpretări ale politicienilor noștri", a spus Batrîncea.

Politicianul a dat și un exemplu de ce Moldova beneficiază de pe urma cooperării cu CSI:

"Atît Rusia, cît și CSI, acele acorduri, parteneriatul strategic pe care îl avem, oferă profit economiei noastre. Și nici nu vorbesc acum despre faptul că avem 400 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova în Rusia, care își întrețin familiile aici. Și ei sînt aceeași diasporă ca și cei care sînt în alte țări. Statul le datorează cel puțin activitatea consulară, lucru care nu se realizează. Vă dau un exemplu: chiar și în 2022, cînd a început războiul în Ucraina, comerțul nostru cu Belarus a crescut cu 20%. Este vorba de mărfuri moldovenești care se vînd la un preț bun într-un an dificil. Vînzările de bunuri moldovenești în țări precum Kazahstan, Azerbaidjan aproape că s-au dublat, vînzările către Armenia au crescut serios...


În vremuri de criză trebuie să luptăm pentru fiecare dolar, pentru fiecare om, pentru fiecare kilogram de marfă vîndută oriunde. Asta fac autoritățile inteligente, înțelepte și responsabile", a declarat deputatul PSRM.

8
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?