Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Sergiu Banari: "Nu poți rupe pe hîrtie ceea ce unește popoare frățești"

26 iun. 2023,, 15:15   Politică
4480 0

Politologul, economistul și omul de afaceri Serghei Banari a fost invitatul emisiunii "Большая игра". Banari a discutat despre problemele globale, inclusiv cele care afectează Republica Moldova, și s-a pronunțat cu privire la ruperea relațiilor cu CSI, relatează Noi.md.

Potrivit invitatului, niciun tratat de rupere a legăturilor cu CSI nu va putea afecta ruperea relațiilor dintre națiuni:

"Nu poți rupe pe hîrtie ceea ce leagă popoarele frățești prin istorie comună, credință comună, victorii comune și orice alte aspecte.

Niciun liberal nu ne poate forța pe noi să renunțăm la Dumnezeu, la patria noastră, la popoarele noastre frățești, și aici vreau să fiu absolut sincer: popoarele rus, belarus și ucrainean sînt frații noștri.

Chiar credeți că niște oameni trimiși de Fondul Monetar Internațional sau de Banca Mondială pot schimba codul nostru național, ADN-ul nostru?" a declarat politologul.


Reamintim că, la 17 mai, guvernul a denunțat două acorduri, semnate anterior cu Comunitatea Statelor Independente. Unul dintre ele se referă la schimbul de informații în probleme de protecție a frontierelor, iar celălalt se referă la condițiile generale de livrare a mărfurilor între statele membre ale CSI.

Republica Moldova a aderat la Comunitatea Statelor Independente în 1994. Georgia și Ucraina s-au retras din Comunitatea Statelor Independente (CSI) în 2008 și, respectiv, 2014.

47
4
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?