Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Avocații lui Vlad Plahotniuc, așteptați „cu speranță” de procurori

4 apr. 2023,, 17:12   Politică
2652 0

Marți, 4 aprilie, urmează să se desfășoare o nouă ședință a Curții de Apel, în dosarul fraudei bancare în care are calitatea de învinuit Vlad Plahotniuc.

Anterior, Procuratura Anticorupție a declarat că dosarul este tergiversat de către apărătorii fostului lider democrat, dar și de magistrații Curții de Apel Chișinău. Asta, după ce ședința care urma să aibă loc în data 6 martie a fost amînată cu aproape o lună, transmite anticoruptie.

„La Curtea de Apel Chișinău continuă aceleași metode de tergiversare a examinării demersului privind finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului Vladimir Plahotniuc în dosarul denumit generic „frauda bancară”. Contrar poziției Procuraturii Anticorupție privind examinarea cauzei cu celeritate, în ședință de judectă fixată pentru 06 martie 2023, referitor la examinarea recursului împotriva încheierii din 17 noiembrie 2022 a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana prin care a fost autorizată finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului Plahotniuc Vladimir, a fost suspendat examinarea recursului pînă la 04 aprilie 2023, ora 11:00, din motivul admiterii cererii apărării privind ridicarea excepției de neconstituționalitate asupra art. 305/1 alin. (4) din Codul de procedură penală”, anunța Procuratura Anticorupție.

Vlad Plahotniuc a fost pus sub acuzare pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălarea banilor. Episodul incriminat acestuia are ca referință perioada anilor 2013-2015, atunci cînd învinuitul a primit în conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de Ilan Șor prin persoane interpuse, mijloace financiare în sumă de peste 39 milioane dolari SUA și 3,5 milioane de euro, care aveau ca origine, credite bancare obținute fraudulos de la BC „Unibank” SA, BC „Banca Socială” SA și BC „Banca de Economii” SA.

Amintim că, pe 17 noiembrie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersul Procuraturii Anticorupție prin care a fost solicitat acordul pentru finalizarea urmăririi penale, în lipsa învinuitului.

0
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?