Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Au fost discutate aspecte de consolidare și sporire a capacităților angajaților MAI

11 noi. 2022,, 19:00   Politică
2025 0

Respectarea drepturilor omului este un aspect fundamental în procesul de îndeplinire a atribuțiilor tuturor instituțiilor naționale. Statutul Republicii Moldova de țară candidat pentru aderarea la UE impune consolidarea capacităților instituțiilor de aplicare a legii în domenii precum prevenirea și contracararea discursului și crimelor de ură, în conformitate cu standardele internaționale.


În acest context și avînd în vedere modificările legislației naționale la capitolul crime motivate de prejudecată, dispreț sau ură, Secretarul de stat, Daniella Misail-Nichitin, a discutat cu șeful Oficiului ONU pentru Drepturile Omului în Republica Moldova (OHCHR), Beatrix Ferenci, aspecte de consolidare și sporire a capacităților angajaților MAI.


Respectiv, a fost stabilită posibilitatea organizării unor instruiri pentru angajații MAI antrenați în activitatea de monitorizare, investigare și urmărire penală a discursului și crimelor de ură, în comun cu judecători și procurori, fiind asigurat, astfel, schimbul de experiență între specialiști cu competențe în domeniu.


La fel, în contextul multiplelor crize cu care se confruntă Republica Moldova, a fost abordată necesitatea capacitării angajaților MAI cu echipamente speciale și de protecție, pentru a asigura ordinea publică și securitatea cetățenilor, în cadrul manifestațiilor ce se produc în ultima perioadă.



Printre prioritățile de cooperare a fost analizată și contribuția pe care poate să o aducă OHCHR în procesul de pregătire profesională de formare inițială și continuă pentru personalul din toate subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?