X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Foștii procurori Bețișor, Băeșu și Popenco vor să devină avocați. Subiectul, pe agenda Comisei de licențiere

8 feb. 2022,, 10:28   Societate
2221 0

Comisia de licențiere a profesiei de avocat din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova ar putea emite astăzi, 8 februarie, o hotărîre în cazul celor circa 70 de cereri depuse de actuali sau foști procurori, judecători, angajați MAI și reprezentanți ai mediului academic pentru a îmbrăca roba de avocat.

Începînd cu ora 14:00, membrii Comisiei urmează să se întrunească pentru a continua ședința din 4 februarie privind examinarea cererilor, transmite Noi.md cu referire la replicamedia.md.

„Au fost examinate cererile la toți participanții, însă am prelungit procedura pentru ziua de astăzi, începînd cu ora 14:00. Sperăm că vom avea cvorum și hotărîrea va fi emisă astăzi. Vineri, aproximativ toate cererile au fost examinate, însă nu toți au participat la ședință. La toți am trimis invitații să participe pe ZOOM, au fost examinate cîteva cereri în lipsă. Astăzi, de asemenea, ședința va avea loc în regim online, deoarece la Uniune s-au depistat mai multe cazuri de COVID-19”, a declarat pentru Replica Media președintele Comisiei de licențiere a UAM, Adrian Tăbîrță.

De menționat că ședința stabilită pentru 25 ianuarie, ziua în care a intrat în vigoare noua Lege a Avocaturii, a fost amînată din lipsă de cvorum.

Amintim că, aproximativ 70 de persoane, între care actuali sau foști procurori, judecători și angajați MAI, în perioada 2021 - 2022 au depus cereri la Comisia de licenţiere pentru a îmbrăca roba de avocat, potrivit unui document obținut de Replica Media din surse demne de încredere. În listă se regăsesc și nume foarte bine cunoscute spațiului public pentru acțiunile controverse pe care le-au întreprins de-a lungul timpului în justiție.


Printre foștii sau și actualii acuzatori de stat, care vor să devină avocați, este Adriana Bețișor, fostă procuroră și fostă șefă adjunctă a Procuraturii Anticorupție (PA), judecată actualmente pentru trei capete de acuzare: corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției, Andrei Băeșu - cel care a investigat materialele legate de frauda bancară, dar și Victor Furtună - procurorul desemnat de CSP pentru a conduce urmărirea penală în privința procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?