Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Care sînt noile reguli pentru selectarea Procurorului General

10 apr. 20:18   Politică
1263 0

Concursul pentru funcția de Procuror General nu va mai putea fi desfășurat un singur candidat, notează Noi.md.

Consiliul Superior al Procurorilor a elaborat un proiect de hotărîre prin care se propune modificarea și completarea Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General.

Astfel, se propune ca în cazul în care după prelungirea termenului-limită de depunere a dosarelor de participare nu s-au înregistrat cel puțin doi candidați pentru funcția de Procuror General, concursul se încetează prin nerealizare și, ulterior, Consiliul decide asupra inițierii unui nou concurs, scrie Bizlaw.md.

O altă propunere prevede că în cazul în care membrul Consiliului a evaluat candidatul fără argumentarea unuia sau a mai multor dintre criteriile prevăzute de lege și Regulament, prin votul majorității absolute a membrilor săi, Consiliul decide excluderea tuturor fișelor completate de acest evaluator, cu recalcularea punctajului final al candidaților.

Modificarea Regulamentului are loc după ce CSP a fost nevoit să anuleze concursul cîștigat de adjunctul interimar al procurorului șef al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. După anunțarea rezultatelor CSP a constat că procesul a fost viciat de ex membra CSP, Olesea Vîrlan, care l-ar fi depunctat pe actualul Procuror General interimar, Ion Munteanu, oferindu-i nota 3,5. Olesea Vîrlan a declarat că a fost o greșeală și că ar fi intenționat să-i ofere nota 8,5.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?