X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Diacov, despre posibilitatea demisiei lui Pavel Filip

14 dec. 2016,, 11:33   Politică
4682 11

Foto: kp.md

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, infirmă zvonul precum că prim-vicepreședintele formațiunii va încerca din nou să acceadă la funcția de premier. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru tribuna.md, citat de NOI.md.


Politicianul a exclus posibilitatea ca Pavel Filip să demisioneze în contextul restructurării Guvernului. Nu, noi trăim într-o țară unde nu ducem lipsă de speculații. Eu cred că Guvernul trebuie să continue ceea ce a început, trebuie să implementeze ceea ce a pornit. Demisie de guvern asta înseamnă și un minus pentru partidul care a promovat acest guvern. Noi avem mai multe motive să ne bucurăm de faptul că în sfîrșit avem o echipă care echilibrează situația, a remarcat Diacov.

Totodată, politicianul a negat că inițiativa cu privire la reducerea numărului de ministere ar avea legătură cu excluderea liberalilor din coaliția de guvernare.

„Nu, nu este vorba de excludere. Acel anunț de restructurare a executivului, reducerea unor ministere este o discuție. Sîntem încă în căutarea celei mai bune soluții, iar asta nu însemnă încercarea de a exclude pe cineva. Noi trebuie să facem tot posibilul ca să păstrăm acest nucleu care a format coaliția și să încercăm să demonstrăm că partidele de orientare democratică sînt capabile să ducă la capăt mandatul”, a punctat Diacov.

Politicianul admite că disputa internă din PL s-ar putea reflecta negativ asupra coaliției per ansamblu, dar un asemenea scenariu nu trebuie permis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?