X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Munteanu comentează scandalul din interiorul PL

14 dec. 2016,, 11:02   Politică
6714 6

Foto: pl.md

Ceea ce se întîmplă în PL nu este o luptă între Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru, dar e o luptă a celui din urmă împotriva formațiunii, consideră liberalul Valeriu Munteanu, citat de NOI.md.

Deși spune că nu a avut intenția să comenteze decizia cu privire la retragerea încrederii politice a ministrului Șalaru, fruntașul PL afirmă că nu a putut rămîne indiferent față de „minciunile servite opiniei publice” de către colegul său de partid. Potrivit lui, mai mulți membri PL, inclusiv deputați, șefi ai organizațiilor teritoriale, au comunicat despre multiple încercări ale lui Șalaru de a-i determina să părăsească fracțiunea PL, cu scopul de a-l urma într-un proiect politic pe care îl plămădește.

Ministrul Mediului i-a amintit lui Anatol Șalaru despre modul în care partidul i-a luat apărarea după ce a fost implicat într-o tranzacție dubioasă la Calea Ferată din Moldova.

„Eu l-am obrăzat pe domnul Șalaru, amintindu-i despre episodul (care încă nu a devenit istorie, inclusiv sub aspect penal), în care a fost implicat dumnealui în calitate de ministru al transporturilor, cînd a avut loc o tranzacție dubioasă la CFM cu cîteva garnituri de trenuri, iar partidul, cu riscul de a pierde (și a pierdut mult atunci) din imagine, i-a luat apărarea, ajutîndu-l să depășească acea situație deloc ușoară pentru dumnealui, iar cel mai mare susținător al domnului Șalaru pe acest subiect a fost, desigur, dl președinte Mihai Ghimpu”, a notat Munteanu într-o declarație publică.

„Nu este o luptă dintre Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru, precum încearcă s-o prezinte, cu stîngăcie, ultimul, este o luptă a domnului Șalaru împotriva Partidului Liberal, de aceea nu voi rămîne nepăsător la aceste acțiuni doldora de vitriol”, a concluzionat Valeriu Munteanu.

Menționăm că liderul PL i-a cerut premierului Pavel Filip să-l demită pe Anatol Șalaru din funcția de ministru al apărării, după ce i-a fost retrasă susținerea politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?