X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Interceptări AUDIO! Mărul discordiei dintre Șalaru și Ghimpu

13 dec. 2016,, 15:21   Politică
5484 9

Foto: arena.md

Unul din motivele pentru care liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a cerut să-i fie retrasă susținerea politică lui ministrului Apărării, Anatol Șalaru, a fost susținerea celui din urmă a candidatului comun Maia Sandu în alegerile prezidențiale.


Cel puțin acest lucru reiese dintr-o înregistrare audio, care se pare a fost făcută la ședința Biroului Politic al PL de ieri.

Știripesurse.ro scrie după scandalul declarațiilor dintre ministrul Apărării, Anatol Șalaru, și președintele ales, Igor Dodon, partidul din care face parte ministrul nu a venit să-l susțină pe Șalaru, ba din contra îi ușurează munca lui Dodon, și retrage susținerea politică pentru ministrul Apărării.

Motivele, declarate de PL într-un comunicat de presă, țin de abordarea perioadei de după alegeri. PL acuză că Șalaru a încercat „să destrame grupul Partidului Liberal din parlament şi (chiar) partidul, unora dintre deputaţi propunându-li-se bani şi diferite favoruri"

La rândul său, Șalaru cere o analizare a motivelor pentru care PL a luat doar 1,8%, deși bazonul unionist este mult mai larg.

Aceeași sursă media mai scrie că, potrivit unor surse din partid, la ședința Biroului Politic al PL, lui Șalaru i se reproșează că a sprijinit-o prea entuziast pe Maia Sadu în turul doi al prezidențialelor. Asta deși PL s-a aliniat, teoretic, tot în spatele Maiei Sandu în acel tur de scrutin. La o ședință a conducerii partidului, Mihai Ghimpu a citit un mesaj de susținere al lui Șalaru pentru Maia Sandu.

Redăm mai jos discuția care a urmat:

Șalaru: Și ce e rău în asta?

Ghimpu: Nu, e foarte bine. Dar de ce nu ai făcut susținere și pentru Ghimpu?

Șalaru: De ce nu ai venit la întâlnirile pe care le-am organizat

Ghimpu: Da, unde le-ai organizat?

Șalaru:La Academia Militară... da' cum

Ghimpu: Eu te întreb de ce nu ai făcut susținere public pentru Ghimpu sa te vadă lumea că mă susții pe mine.

Șalaru: Dar nu am făcut, dar nu am dat interviuri pe care le-am retipărit și aici? Nu am vorbit despre Mihai Ghimpu?

Ghimpu: De ce ai făcut susținere pentru ca pentru Maia Sandu, public?

Șalaru: Dar interviurile nu au fost publice?

Ghimpu: Aceasta e susținere politică. Acest lucru îl face Biroul, nu Șalaru - ministru, ministrul se ocupă de armată. Deciziile politice aici se iau.

Șalaru: Decizia nu a fost să o susțin pe Maia Sandu?

Ghimpu: Păi, înseamnă că în numele partidului eu vorbesc, dar nu tu. Aceasta ca printre altele, ca să mai împrospătăm izvorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?