Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Alegerile prezidenţiale din Transnistria s-au desfăşurat fără încălcări

12 dec. 2016,, 12:00   Politică
2459 3
Президентские выборы в Приднестровье прошли без нарушений
Foto: ntv.ru

Alegerile prezidenţiale din Transnistria s-au desfăşurat cu succes, fără încălcări şi cu o participare înaltă a alegătorilor.


Despre aceasta au comunicat membrii CEC duminică, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit site-ului Comisiei, şefa CEC, Elena Gorodeţkaia, a spus că prezenţa la urne a fost de 59,16% din numărul total al alegătorilor incluşi în liste. Cei mai activi au fost alegătorii din Tiraspol – 64,4%, Bender – 54,16%, din raioanele Grigoriopol – 58,32%, Camenca – 58,75%, Dubăsari – 57,56%, Slobozia – 56,7%, Rîbniţa – 59,87%.

"Pentru Transnistria acesta este un rezultat bun. Asemenea cifre arată că cetăţenii au putut să-şi exercite liber dreptul la vot. Prezenţa înaltă la urne demonstrează nivelul înalt de responsabilitate civică. Oamenii cred în alegerea loc şi o fac conştient", a spus ea.

Afirmaţiile Elenei Gorodețkaia au fost confirmate de Artion Tutrov, președintele grupului de observatori internaţionali, format din deputaţi ai Dumei de Stat, care a subliniat că "nu au fost constatate încălcări care să influenţeze asupra alegerii cetăţenilor".

De aceeaşi opinie este şi preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDR în Duma de Stat a Rusiei, Pavel Şperov, care a menţionat că "nu au parvenit niciun fel de pretenţii din partea observatorilor mandatați de candidaţi".

Printre neajunsuri a fost menţionată prezenţa unor mari liste suplimentare, precum şi votarea anticipată în ziua de sîmbătă, în ajunul alegerilor. Gorodeţkaia a menţionat că practica votării în ziua de sîmbătă nu contravine normelor internaţionale şi corespunde legislaţiei ruse.

Alegerile din Transnistria au fost monitorizate de observatori din Rusia, Estonia, Letonia, Italia, Cehia, Serbia şi Slovenia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?