X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Expert: Timofti a ratat șansa de a pleca cu demnitate

9 dec. 2016,, 12:31   Politică
4921 5
Foto: flux.md

Graba cu care președintele Nicolae Timofti a semnat decretul de numire în funcție a procurorului general Eduard Harunjen denotă că nu au fost efectuate verificările de rigoare.


Opinia aparține președintelui Centrului pentru Resurse Juridice, Vlad Gribincea, care s-a arătat nedumerit că decizia cu privire la numirea în funcție a fost luată în decursul cîtorva ore, informează NOI.md.

„Pentru a emite un decret, e nevoie de timp pentru studiere. În cazul dat decizia a fost luată în cîteva ore, ceea ce nu înseamnă că nu a fost efectuată verificarea necesară, inclusiv informația apărută în presă cu privire la averea deținută de Harunjen”, a explicat Vlad Gribincea în cadrul unei emisiuni la TV7.

Chiar dacă este de părere că Eduard Harunjen a avut cea mai bună prestație la proba interviului, juristul afirmă că procedura de numire în funcție a fost total netransparentă, iar din această cauza noul procuror se va confrunta cu probleme serioase de credibilitate.

„Provocarea lui Harunjen va fi de acum încolo şi el va trebui să schimbe paradigma. Ce ţine de modul de numire, a fost o şansă eşuată pentru Timofti să plece la sfîrşit de misiune cu demnitate. Să numești un procuror general în mai puțin de 24 ore de la momentul selectării, deși, legal, domnul Timofti avea la dispoziție trei săptămîni pentru a face numirea, nu e clar pentru ce și-a asumat această misiune. În acest răstimp, cu siguranță ar fi fost învestit noul președinte”, a notat Gribincea.

„Astfel de numire i-a făcut de fapt un deserviciu domnului Harunjen, chiar dacă el avea intenții nobile. Acum societatea nu o va percepe ca pe o persoană de bună-credință”, a concluzionat juristul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?