Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cînd va fi inițiat un nou concurs pentru selectarea procurorului general

13 apr. 15:20   Politică
1973 0

Consiliul Superior al Procurorilor urmează să inițieze luni un nou concurs pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general.

Chestiunea se regăsește pe ordinea de zi a ședinței programate pentru 15 aprilie, transmite IPN.

Pe ordinea de zi a ședinței CSP de luni se mai regăsește o chestiune cu privire la modificarea Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general.

Ședința extraordinară a Consiliului Superior al Procurorilor este programată pentru ora 14.00.

La 28 februarie, Consiliul Superior al Procurorilor a decis încetarea concursului pentru funcția de procuror general. Decizia a fost luată după ce membrul CSP, Olesea Vîrlan, l-a depunctat pe unul dintre candidații la funcția de procuror general. Membra CSP și-a anunțat demisia. Totodată, după anularea concursului, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a anunțat că este pornită o anchetă pentru a elucida cauzele depunctării unui candidat. Potrivit ei, a fost pornit un proces penal în cadrul căruia urmează să fie investigat dacă a fost vorba de o greșeală sau de un abuz.


Procurorul general Alexandru Stoianoglo a fost suspendat la începutul lunii octombrie 2021, iar la sfîrșitul lunii septembrie 2023 a fost eliberat din funcție. Decretul prezidențial de eliberare din funcția de procuror general a avut la bază decizia membrilor CSP de evaluare nesatisfăcătoare a activității procurorului general din mai 2022. Interimatul a fost exercitat de către Dumitru Robu, apoi de Ion Munteanu.

1
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?