X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Revoltă în Parlament, din cauza reformei sistemului de pensii

9 dec. 2016,, 10:44   Politică
3441 9

Foto: mednews.md

Deputații din opoziție i-au acuzat pe reprezentanții majorității parlamentare că au inclus în mod neregulamentar pe agenda parlamentară de astăzi proiectul privind reforma sistemului de pensii, comunică NOI.md.


Parlamentarii PSRM și PCRM au cerut retragerea acestui proiect de pe ordinea de zi, argumentînd că este plin de lacune și că nu a fost examinat corespunzător în comisiile de profil. Șefa Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Oxana Domenti, a punctat că majoritatea deputaților nici nu au avut timp să citească proiectul de lege.

„Noi fizic încă nu am reușit să examinăm acest proiect. La întrebările noastre, reprezentanții Guvernului așa și nu au putut să ne răspundă, nu ne-au prezentat calculele. Acest proiect nu a întrunit nicio normă regulamentară de dezbatere. Vă asigur că nici măcar cinci deputați din Parlament nu au citit acest proiect. Ceea ce se vorbește la televizor sînt balonașe roz, nu e vorba despre nicio echitate acolo. După virgule, în document sînt doar tăieri și economii de bani”, a spus revoltată deputata comunistă.

Și socialiștii au insistat ca proiectul să fie retras, întrucît reprezentanții sindicatelor protestează față de adoptarea acestei reforme.

„Oamenii sînt nemulțumiți, protestează. Ei cer ca propunerile lor să fie luate în calcul. Acest proiect este încă crud, el nu a fost consultat cu societatea civilă, nu a fost supus dezbaterilor publice”, a menționat deputatul PSRM Vladimir Odnostalco.

Propunerea referitoare la excluderea de pe ordinea de zi a proiectului nu a fost susținută de deputați. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a precizat că opinia exprimată de cei doi deputați nu reflectă poziția majorității.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?