Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moldova a devenit observator pe lîngă Organizaţia Statelor Americane

6 dec. 2016,, 15:17   Politică
3739 3
Foto: ipn.md

Moldovei i s-a conferit statutul de observator permanent pe lîngă Organizaţia Statelor Americane şi ea speră să extindă comerţul cu statele Americii de Nord, Americii Latine şi a Caraibelor, care fac partea din aceasta, comunică NOI.md.


Acest lucru l-a comunicat Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, menţionînd că statutul de observator permanent pe lîngă Organizaţia Statelor Americane (OSA) i-a fost conferit Moldovei la 1 decembrie 2016, prin rezoluţia Consiliului permanent al OSA.

Se menţionează că în cadrul Organizaţiei, Moldova îşi propune să valorifice potenţialul cooperării intersectoriale cu statele membre ale OSA în domeniile de interes comun, precum creşterea economică, extinderea comerţului şi a oportunităţilor de dezvoltare.

După cum au specificat în cadrul MAEIE, totodată, OSA constituie o platformă favorabilă pentru consolidarea relaţiilor bilaterale cu statele Americii de Nord, Americii Latine şi a Caraibelor.

Organizaţia Statelor Americane este o structură regională guvernamentală cu sediul la Washington şi include 35 de state membre, precum şi 69 de ţări cu statut de observatori permanenţi, inclusiv UE. Obiectivele ei primordiale sînt: asigurarea securităţii pe continent, consolidarea democraţiei şi a drepturilor omului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?