X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Situaţia financiar-economică din Transnistria se stabilizează

6 dec. 2016,, 13:15   Economie
2503 0

Ситуация в Приднестровье стабилизируется
Foto: gov-pmr.org

Situaţia financiar-economică din Transnistria se stabilizează.


De această opinie sunt participanţii la şedinţa interministerială, convocată de preşedintele guvernului autoproclamatei RMN, Pavel Prokudin.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul cabinetului de miniştri, ministrul Finanţelor, Irina Molocanova, a menţionat îmbunătăţirea situaţiei referitoare la completarea bugetelor. În noiembrie, în bugetul republican au fost încasate venituri în sumă de 137 mil. ruble ($12,1 mil.), ceea ce este cu 9 mil. rub. ai mult decât în perioada similară a anului 2015. În acelaşi timp, ea a recunoscut că procentul de executare se menţine la nivelul de 53%.

"Această executare a planului la partea de venituri este condiţionată de faptul că nu sunt virate mijloace de la mai multe poziţii, inclusiv de la Fondul de stabilizare. Noi am explicat că banii nu pot fi transferaţi atunci când era aprobat bugetul, iar astăzi noi practic ne confruntăm cu aceasta", a spus ea.

Referitor la bugetele locale, în noiembrie, planul de executare a constituit 111%, iar după plăţile fiscale - 112%. Supraîmplinirea planului s-a produs din contul organizaţiilor agricole care au achitat impozitul funciar. Însă în pofida acestui indice înalt, în raioane oricum nu ajung bani pentru ca acestea să finanţeze de sine stătător şi în volum deplin toate angajamentele sociale. Pentru aceasta din Fondul republican au fost efectuate transferuri în sumă de 21,2 mil. ruble.

Ministrul a dat asigurări că salariile, pensiile şi indemnizaţiile se achită normal, fără întârzieri.

Referindu-se la măsurile de achitare a datoriei creditoare la articolele protejate social, Molocanova a menţionat că din cele 56 mil. rub. au fost achitate 32 mil. rub. Cea mai mare parte a acestora - 20 mil. rub. - reprezintă compensaţiile oferite populaţiei pentru depozitele URSS. De asemenea, au fost achitate 5,4 mil. rub. din datoria creditoare pentru medicamente şi 3 mil. rub. pentru alimentaţie. Au fost achitate integral datoriile pentru recuperarea sanatorială a copiilor orfani şi copiilor rămaşi fără tutela părinţilor. De asemenea, a fost finanţat parţial "tratamentul pentru hotarele republicii" şi "protezarea".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?