Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Filip şi Candu nu au venit la Forumul mass-media

2 dec. 2016,, 15:44   Societate
5048 3
Филип и Канду не явились на Форум СМИ
Foto: rtr.md

Premierul Pavel Filip şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, nu au venit la Forumul mass-media din Moldova, care şi-a deschis lucrările astăzi la Chişinău.


Directorul executiv la Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, a declarat la deschiderea evenimentului că în acest mod ei au refuzat să discute problemele referitoare la dezvoltarea mass-media în Moldova.

"Presa se confruntă cu numeroase piedici. Se observă un război informaţional. Jurnaliştii din ţară depind direct de politicienii care deţin posturi de televiziune şi care îşi dictează regulile de scriere a ştirilor. Nu există nici concurenţă adevărată între sursele mass-media", susţine Macovei.

Deputatul Vladimir Hotineanu a recunoscut barierele cu care se confruntă presa din Moldova, însă a venit în apărarea spicherului şi premierului, spunînd că vineri are loc şedinţa plenară a Parlamentului. De asemenea, lucrează şi Guvernul.

Macovei a menţionat că legile orientate spre reglementarea activităţii mass-mediei, precum şi Codul de etică al jurnalistului trebuie să fie perfecţionate, pentru a corespunde standardelor europene.

"În cadrul campaniei electorale prezidenţiale, reprezentanţii presei au încălcat de numeroase ori legislaţia, însă sancţiunile împotriva lor au fost aplicate aleatoriu", a subliniat el.

Şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a menţionat că presa moldovenească trebuie să prezinte informaţie obiectivă şi ştiri calitative.

"În Moldova, mass-media rusă influenţează puternic opinia populaţiei. De aceea sarcina principală a presei din ţară trebuie să fie crearea unui produs informaţional de calitate, fapt ce va permite să concureze cu piaţa media a Rusiei. UE este dispusă să ofere orice susţinere pentru realizarea acestor obiective", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?