Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon condamnă deschiderea unui oficiu al NATO la Chișinău

30 noi. 2016,, 09:49   Politică
4582 22

Foto: noi.md

Guvernanții și occidentalii se grăbesc să realizeze unele proiecte de apropiere de NATO, deoarece înțeleg că președintele ales se va opune acestor inițiative. Astfel a comentat Igor Dodon inițiativa înființării unui Oficiu de Legătură NATO la Chişinău, comunică NOI.md.


Potrivit lui, deschiderea acestui oficiu ar fi o condiție impusă de Occident pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova. „Eu am spus și în campania electorală, și mai devreme că există amenințări serioase la adresa neutralității Republicii Moldova. Există riscul ca Occidentul să pună condiții ca procesul de integrare europeană să fie însoțit de cel de aderare la NATO. Acum, cînd a fost ales un președinte socialist și statalist, guvernanții și occidentalii se grăbesc să realizeze unele proiecte de apropiere de NATO, deoarece ei înțeleg că, din moment ce voi intra oficial în funcție, mă voi opune acestor tentative”, a explicat Dodon.

Politicianul a mai menționat că, în calitate de președinte, va face tot ce îi stă în puteri pentru a păstra neutralitatea Republicii Moldova. „Noi nu vrem armate străine pe teritoriul țării noastre (oricare ar fi ele), nu dorim să fim parte a blocurilor militare, nu dorim să fim membri ai NATO”, a notat Dodon.

Aflat în vizită la Bruxelles, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Cartierul General al Alianței Nord-Atlantice, în cadrul căreia a fost semnat Acordul privind înfiinţarea unui oficiu de legătură NATO la Chişinău. Stoltenberg a menționat că acest oficiu este unul civil, și nu militar, iar Alianța Nord-Atlantică respectă statutul de neutralitate al Republicii Moldova, integritatea teritorială și suveranitatea țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?