Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ivan Diacov: Nu particip la „clounade”

28 noi. 2016,, 13:34   Politică
3192 3

Ivan Diacov: Nu particip la „clounade”
Foto: crimemoldova.com

Fostul procurorul al municipiului Chișinău Ivan Diacov a ținut să explice public de ce nu participă la concursul pentru funcția de procuror general, notează Noi.md.


Ivan Diacov a reiterat că numele viitorului procuror general este deja cunoscut, iar concursul pentru suplinirea acestui post este mimat de către autorități.

”Cu mai multe ocazii am declarat că așa-numitul concurs organizat de putere pentru «alegerea» Procurorului General nu este altceva decît o mimare cinică a unui concurs, numele viitorului procuror fiind cunoscut cercului de persoane care controlează și conduce activitatea procuraturii. Observați că la așa-numitul concurs nu s-a înscris niciunul din foștii procurori care au plecat din sistem din diferite motive, dar au o practică de lucru de 15-30 de ani de serviciu ireproșabil în Procuratură, sînt buni profesioniști si nu au tangență cu partidele politice aflate la putere,” a explicat Diacov într-o declarație pe o rețea de socializare.

Potrivit fostului procuror șef al municipiului, ceilalți cinci procurori înscriși în concurs au menirea „de a prosti publicul și a demonstra europenilor că reformele în Procuratură au un caracter democratic”.

„Eu calific aceste acțiuni ca o prestație a unor artiști de circ. Eu am studiat jurisprudența și am practicat profesia de procuror,am făcut o carieră ireproșabilă la care țin mult și mă mîndresc cu ea. Eu nu sînt clovn si nu pot participa la «clounade»”, a notat Diacov.

Precizăm că la concursul pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova s-au înscris șase candidați. Consiliul Superior al Procurorilor anunțe un cîștigător al concursului, care va fi propus spre desemnarea șefului statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?