X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Deliu: Noul președinte va numi un procuror aservit sistemului

25 noi. 2016,, 15:10   Politică
2528 5
Deliu: Noul președinte va numi un procuror aservit sistemului
Foto: unimedia.info

Șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, se arată sceptic că Procuratura Generală va fi depolitizată, odată cu modificările operate în legislație, comunică Noi.md.


Acesta nu exclude că președintele ales, Igor Dodon, va numi un procuror general comod guvernării. „Odată cu victoria în alegeri a unui candidat foarte comod puterii, acesta, cel mai probabil, va numi în funcție, fără mari obiecții, un nou procuror general aservit sistemului. Dar, stimați colegi deputați, nu este exclus ca viitorul procuror general să fie numit și de actualul președinte în exercițiu. Așa, ca o cireașa de pe tortul de adio”, a remarcat Deliu în timpul dezbaterilor pe marginea proiectului de modificare a Constituției, care prevede că procurorul general va fi numit de președinte, și nu de Parlament.

În opinia parlamentarului, dacă totuși, fostul lider al socialiștilor își va respecta promisiunile făcute în campania electorală de a numi un procuror imparțial și independent, atunci mai mulți demnitari de stat ar urma să fie aduși în fața justiției.

„O mare parte din membrii coaliției de guvernare ar trebui să se pregătească să răspundă în fața justiției, pentru trecutul și prezentul glorios. Dă Doamne, dar nu cred!”, a declarat Deliu.

Deputatul s-a arătat convins că nu președintele este totuși factorul cheie în reformarea și curățarea sistemului procuraturii, ci însuși procurorii. Acum ei au toate instrumentele necesare să facă schimbarea, a adăugat Deliu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?