Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

„Borussia” şi „Legia” au organizat un thriller în Liga Campionilor

23 noi. 2016,, 10:45   Sport
2582 0
„Borussia” şi „Legia” au organizat un thriller în Liga Campionilor
Foto: twitter.com

Meciul feeric între „Borussia” şi „Legia” în cadrul turului cinci al etapei pe grupe a Ligii Campionilor (LC) i-a bucurat pe suporteri cu 12 goluri.


Meciul de la Dortmund, care a avut loc în seara zilei de 22 noiembrie, a devenit un adevărat thriller şi i-a sustras pe mictobişti de la toate celelalte meciuri, unde rezultatele au fost cu mult mai inferioare. Chiar şi titratul club „Real” a cedat cu mult nemţilor la momentele spectaculoase, comunică NOI.md.

Cei circa 55 mii de suporteri, care au venit la meciul dintre „Borussia” şi „Legia”, sperau la un scor eficient, dar nimeni nu putea să presupună o astfel de performanță ridicată. Deja în minutul 32 al meciului clubul „Borussia” dispunea de oaspeţii din Polonia cu scorul de 5:2. S-au străduit mult stranierii din „Borussia”. Astfel, jucătorul din selecţionata Japoniei Shinji Kagawa a realizat o dublă, originarul din Turcia, Nuri Şahin, şi francezul Ousmane Dembele au marcat cîte un gol.

În repriza a doua avantajul “Borussiei” s-a consolidat inclusiv graţie eforturilor atacantului Marco Reus. El a evoluat pentru echipa sa din mai, deoarece s-a restabilit după o accidentare, şi imediat a executat un hat-trick. În minutul 52 el a sporit scorul pînă la 6:2, majorînd avantajul “Borussiei” pînă la patru goluri. Cu toate cele cîteva goluri ale fotbaliştilor polonezi, acest decalaj s-a menţinut pînă la fluierul final – 8:4. Acest scor a devenit cel mai performant în toată istoria LC. Recordul anterior a fost înregistrat în anul 2003 în meciul dintre echipele “Monaco” şi “Deportivo”, care s-a finalizat cu scorul de 8:3.

“Borussia” şi-a asigurat calificarea din grupa “F” în 1/8 de finală ale LC, la fel ca şi “Real”. Clubul madrlien în deplasare a dispus de “Sporting” cu scorul de 2:1. Vedeta “los merengues” (albilor) (porecla fotbaşiştilor din “Real” în rîndurile suporterilor – n.red.) Cristiano Ronaldu nu i-a bucurat pe admiratorii săi cu goluri marcate, dar i-a făcut o pasă de gol lui Raphael Varane, care a deschis scorul în meci. “Real” a acumulat 11 puncte după cinci tururi şi poate să nu-şi facă probleme pentru rezultatul meciului cu “Borussia” peste două săptămîni.

În grupa “E” clubul moscovit CSKA a pierdut şansele de a se califica în play-offul LC, jucînd la egalitate cu echipa germană ”Bayer” cu scorul de 1:1. Atacantul echipei oaspeţilor Kevin Volland a deschis scorul în minutul 16. “Militarii” (porecla CSKA printre suporteri – n.red.) au reuşit să se revanşeze doar în finalul disputei, cînd arbitrul a stabilit un penalty în poarta clubului “Bayer”. Autorul golului a fost stranierul israelian Bibras Natkho. În alt meci din această grupă ”Monaco” a dispus de clubul englez “Tottenham” cu scorul de 2:1 şi poate să se pregătească de play-offul LC.

În grupa”H” “Juventus” a învins “Sevilla”, deşi ceda adversarilor cu scorul de 0:1. Graţie rezultatului de 3:1, clubul italian şi-a asigurat calificarea în play-offul LC. În acelaşi timp, participarea echipei “Lyon” la 1/8 de finală este sub semnul întrebării, deşi a învins în meciul cu “Dinamo” Zagreb. “Leii” francezi, pentru a trece în turneu, vor trebui în turul şase să dispună de “Sevilla”.

În sfîrşit, “"Leicester" în grupa “G” a continuat seria sensaţională de succes în turneu. În turul cinci englezii au dispus de clubul “Brugge” cu scorul de 2:1 şi au ocupat temeinic prima poziţie în “cvartetul” lor. Celelalte două echipe – “Porto” şi “Kopenhaga” – s-au despărţit paşnic, fără a marca vreun gol. Ele vor continua disputa pentru al doilea “bilet” în play-off peste două săptămîni.

Astăzi, 23 noiembrie, seara, vor avea loc cele opt meciuri restante din turul 5 al etapei pe grupe a LC. În meciul central clubul “Arsenal” va găzdui la Londra campionii Franţei – “Paris Saint-Germain”. Clubul rus “Rostov”, al cărui căpitan este jucătorul selecţionatei Moldovei Alexandru Gaţcan, va juca cu fotbaliştii germani din “Bavaria”. Pentru suporteri vor prezenta, de asemenea, interes meciurile cu participarea clubului englez “Manchester City” şi a două echipe spaniole – “Barcelona” şi “Atletico”.

Turul al şaselea, final, al etapei pe grupe a LC va avea loc la 6 şi 7 decembrie. Vor deveni, de asemenea, cunoscuţi toţi participanţii la 1/8 de finală ale principalului turneu de fotbal între cluburile Europei, care vor continua disputa pentru trofeu în februarie 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?