Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Lupu: Maia Sandu a fost învinsă de gafele echipei sale

21 noi. 2016,, 11:48   Politică
7118 16

Lupu: Maia Sandu nu a fost învinsă de Dodon, ci de gafele echipei sale
Foto: noi.md

Candidatul proeuropean la alegeri, Maia Sandu, ar fi putut acumula un scor mai bun în turul II, dacă ar fi convins și electoratul PD, consideră liderul formațiunii, Marian Lupu, citat de NOI.md.


Declarația a fost făcută de președintele PD în cadrul unui interviu acordat portalului deschide.md. Potrivit politicianului, Maia Sandu și echipa sa au avut un comportament contradictoriu în această campanie electorală, iar mesajul transmis alegătorilor a fost unul limitat.

„Maia Sandu nu a fost învinsă de Dodon, ci de gafele făcute de echipa ei, de niște băieți care au experimentat politica pe ea, s-au jucat de-a campania electorală și i-au furat succesul. Un alt motiv a fost legat de campania agresivă pe care au făcut-o cei din PAS în teritoriu, multiple jigniri la adresa reprezentanților PDM, PL, PPEM etc., foarte multă aroganță și atitudine incorectă. Ei singuri s-au bătut, din păcate. Dacă au vrut electoratul PDM, ar fi trebuit să-l cucerească cu mesaje foarte simple și clare, nu să-l înjure permanent. Campania lui Dodon a fost penibilă, populistă și manipulatoare, Maia Sandu îl putea învinge fără probleme dacă ar fi avut o strategie bine gîndită”, a explicat Marian Lupu.

În opinia democratului, liderul PAS a gestionat prea emoțional situația, după ce PD a anunțat că se retrage din cursă în favoarea candidatului proeuropean comun. „Maia Sandu a luat un scor bun în turul întîi, dar scopul era ca în turul doi să găsească un mesaj comun pentru electoratul proeuropean și să tragă voturile la ea, ca să cîștige. A reușit asta doar în diasporă. Pe intern a luat foarte puțin în plus față de primul tur, aș spune dezastruos de puțin, asta pentru că în campania pentru turul doi nu și-a diversificat mesajul, nu le-a explicat oamenilor ce viziune are, s-a concentrat doar pe tema anticorupție, care e importantă, dar nu și suficientă”, a adăugat Lupu.

Referindu-se la victoria deținută de Igor Dodon în acest scrutin, liderul PD a menționat că „guvernarea va găsi formula potrivită pentru a-l ține în limitele constituționale”. „El trebuie să înțeleagă că este președintele Republicii Moldova, nu doar al celor 28% dintre alegătorii din țară. Noi vom respecta votul dat de alegătorii săi, a cîștigat cu o diferență semnificativă“, a adăugat Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?