X 
Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Diaspora a ieșit la proteste (FOTO)

21 noi. 2016,, 10:44   Societate
5221 15

Foto: facebook.com


Mai mulți moldoveni din diasporă și-au manifestat din nou nemulțumirea față de rezultatele alegerilor prezidențiale care, în opinia lor, au fost fraudate, notează NOI.md.


Oamenii au cerut anularea rezultatelor scrutinului, demisia membrilor CEC, a conducerii Ministerului de Externe și organizarea alegerilor repetate. Aceștia au scandat lozinci precum: „Demisia CEC”, Alegeri cumpărate”, „Vot furat”, „Moldova furată, trădată”.

Asemenea flashmoburi au avut loc la Roma, Treviso, Torino, Bologna, Padova, Madrid, Barcelona, Berlin, Paris, Cluj-Napoca, Amsterdam, Londra, Dublin, Dubai.

Menționăm că sute de moldoveni stabiliți cu traiul peste hotare nu și-au putut exercita dreptul la vot în ziua celui de-al doilea tur de scrutin, după ce la 12 secții de votare au fost epuizate buletinele de vot. Deși votanții au depus sute de contestații la CEC pe marginea acestui fapt, membrii instituției au anunțat că nu este de competența lor să le examineze și le-a recomandat să se adreseze în instanța de judecată, dacă consideră că le-au fost lezate drepturile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?