X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Un membru CEC a cerut demisia Alinei Russu

18 noi. 2016,, 16:34   Politică
7762 5
Член ЦИК потребовал отставки Алины Руссу
Foto: actualitati.md

Subiectul demiterii președintelui Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a fost pus din nou în discuție astăzi, la ședința instituției, comunică NOI.md.


Propunerea cu privire la revocarea Alinei Russu a fost înaintată de membrul CEC Sergiu Gurduza, care a adus drept argument petiția semnată de peste 20 de mii de moldoveni.

„În primul rînd, consider că procedura de alegere a conducerii CEC a avut loc cu abateri. În al doilea rînd, problema votului în străinătate a fost tratată cu cinism. Doamna Rusu nu a făcut niciun pas în această direcție și «s-a acoperit» doar cu prevederi legale, în condițiile în care Codul electoral juridic ne permite în turul doi să deschidem mai multe birouri electorale”, a explicat Gurduza.

În replică, Alina Russu a precizat că CEC este un organ colegial, iar toate deciziile legate de organizarea scrutinului au fost luate în comun. Russu l-a acuzat pe colegul său de dezinformare.

„Deciziile se iau atunci cînd nu sîntem antrenați în acest val de emoții, dar atunci cînd revenim la rațiune și putem judeca lucid”, a spus Alina Russu.

Propunerea privind demisia Alinei Russu a fost respinsă de membrii CEC. În semn de protest, membrul CEC Sergiu Gurduza a părăsit ședința.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?