Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Ucraina recunoaște alegerile din Moldova cu o singură condiție

16 noi. 2016,, 13:40   Politică
12622 18
Украина признает выборы в Молдове при одном условии
Foto: ua.depositphotos.com

Autoritățile de la Kiev recunosc rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, dar cer de la Chișinău să respectarea suveranitatea și integritatea teritoriale a Ucrainei.


Despre aceasta declarat șeful adjunct al administrației președintelui Ucrainei, Konstantin Eliseev, se menționează pe site-ul prezidențial, relatează NOI.md.

Potrivit lui Eliseev, dinamica relațiilor bilaterale dintre cele două state, va depinde inclusiv de refuzul de a recunoaște Crimeea parte a Federației Ruse. La rîndul său, oficialul a promis să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și frontierele țării, care include și Transnistria parte componentă a statului.

"Ne așteptăm, de asemenea, să mențină o cooperare eficientă a țărilor noastre în cadrul cursului strategic spre integrarea europeană", - a spus Eliseei.

Anterior, Igor Dodon a declarat că Crimeea este parte component a Federației Ruse, dar în calitate de președinte nu o va recunoaște. „Recunoașterea Crimeei ca parte a altui stat după ieșirea ei din componența Ucrainei este o problemă foarte delicată. Nu trebuie de făcut concluzii pripite. Noi trebuie să avem relații bune, inclusiv cu vecinii, de aceea trebuie de nalizat toate punctele de vedere și abia atunci de luat o decizie definitivă”, a subliniat președintele PSRM.

Precizăm că al doilea tur al alegerilor prezidențiale a avut loc 13 noiembrie. La postul de șef al statului au pretins doi candidați – liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, și președintele PAS, Maia Sandu.

După procesarea a 100 la sută din procese verbale, Igor Dodon se bucură de susținerea a 52,16 la sută dintre alegători. Maia Sandu a acumulat 47,84 la sută din sufragii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?