Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cebotari oferă detalii despre acțiunile de regres împotriva funcționarilor

4 noi. 2016,, 12:44   Societate
2477 0

Foto: sputnik.md

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, spune că este mulțumit de mersul acțiunilor de regres inițiate împotriva unor polițiști, judecători și procurori, responsabili de condamnarea Republicii Moldova la CEDO, informează NOI.md.


Potrivit ministrului, deși mai mulți funcționari opun rezistență acestor acțiuni pornite cu scopul de a recupera prejudiciul cauzat statului, lucrurile se mișcă înainte.

„Săptămîna trecută am anunțat primul dosar – Ministerul Justiției a obținut în primă instanță cîștig de cauză și compensarea cheltuielilor statului de la unul dintre funcționarii publici. Avem și a doua hotărîre judecătorească, în care doi polițiști au fost obligați să compenseze statului suma de 50.000 de lei. Lucrurile se mișcă! Bineînțeles că viteza este diferită, iar multă lume nu este de acord cu această abordare”, a punctat Cebotari într-un interviu pentru tribuna.md.

Vladimir Cebotari a mai remarcat că acțiunile de regres împotriva judecătorilor, pentru recuperarea prejudiciului va fi mai complicată decît în cazul altor categorii de funcționari publici. „Desigur, cel mai dificil va fi să obținem aceste sume de la reprezentanții autorității judecătorești, însă nu înseamnă că obstacolele trebuie să ne determine să lăsăm mîinile în jos”, a menţionat el.

Menționăm că săptămîna aceasta, instanța de judecată a dat cîștig de cauză autorităților într-un dosar de acest tip, doi polițiști fiind obligați să achite statului un prejudiciu de aproximativ 50 de mii de lei. Alexandru Mocanu și Gheorghe Vutcariov au fost trași la răspundere materială, pentru acțiunile de tortură și violare a dreptului la libertate, comise în aprilie 2009.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?