Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Gurău: Rusia este gata să-l extrădeze pe Usatîi

25 oct. 2016,, 11:34   Societate
11244 19

Foto: moldnews.md

Analistul politic Victor Gurău susține că autoritățile ruse ar fi gata să-l extrădeze pe primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, pe al cărui nume a fost emis un mandat de arest pentru 30 de zile, notează NOI.md.


Potrivit lui Gurău, autoritățile ruse nu doresc să fie implicate într-un nou scandal internațional, care ar duce la înrăutățirea relațiilor cu Occidentul.

„Din surse demne de încredere din administrația de la Kremlin am aflat că autoritățile Federației Ruse intenționează să-l rețină pe Renato Usatîi și să demareze procedura de extrădare, dacă oficialitățile din Chișinău vor solicita acest lucru. Sursa ne mai informează despre faptul că lui Renato Usatîi i s-a propus să părăsească Rusia pentru a evita un posibil scandal internațional de proporții, ce ar duce la un nou val de învinuiri la adresa autorităților ruse din partea țărilor UE și a SUA «privind dosirea criminalilor implicați în acțiuni de spălare de bani», inclusiv și pe cazul Magnițki”, a comentat Gurău pe o rețea de socializare.

În opinia lui, autoritățile de le Kremlin au fost prinse într-o situație dificilă, iar cazul Renato Usatîi ridică mai multe semne de întrebare. „În concluzie, sînt analizate mai multe scenarii ce au drept scop părăsirea Federației Ruse de către Renato Usatîi prin a treia țară, cum ar fi Republica Belarusă sau o țară din Asia Mijlocie, membră CSI. Scenariul cel mai nedorit pentru Renato Usatîi este Donbassul!”, a adăugat Victor Gurău.

Ieri, Judecătoria Centru a emis un mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi. Acesta a fost dat în căutare internațională, avînd statut de bănuit în cazul tentativei de omor a bancherului rus Gherman Gorbunțov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?