Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Ultima zi de prezentare a sondajelor de opinie înaintea alegerilor

24 oct. 2016,, 14:40   Politică
4722 9

Foto: politicscam.ro

Astăzi este ultima zi cînd mai pot fi făcute publice sondajele de opinie cu privire la intențiile de vot în cadrul alegerilor prezidențiale, informează NOI.md.


Potrivit Codului electoral, rezultatele sondajelor privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi date publicităţii cel tîrziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor.

În ziua scrutinului, pînă la închiderea secţiilor de votare, se interzice a da publicităţii materiale, inclusiv interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenţii electorali pe parcursul zilei şi despre şansele acestora, inclusiv rezultatele exit-pollurilor, se mai precizează în Codul electoral.

De la începutul anului au fost prezentate cel puțin 13 sondaje în context electoral, realizate de șase instituții de cercetare a opiniei publice, potrivit portalului www.alegeri.md. Astfel, Igor Dodon conduce în toate sondajele, cu o medie generală de 35%, fiind urmat de Maia Sandu, cu o medie de 16%, Andrei Năstase – 14%; Marian Lupu – 10%; Iurie Leancă – 6%; Dumitru Ciubașenco – 5% și Mihai Ghimpu, cu o medie de peste 1 procent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?