Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Sturza: FMI așteaptă rezultatele alegerilor

20 oct. 2016,, 16:40   Economie
3765 4

Foto: noi.md

Republica Moldova va rămîne fără finanțare externă în anul curent, fiind vorba de un suport de circa 130 de milioane de dolari, susține fostul premier Ion Sturza, citat de NOI.md.


Potrivit lui, pe 19 octombrie Consiliul Director al FMI nu a luat în discuție programul de colaborare cu Guvernul Republicii Moldova din cauza lipsei de coordonare între Banca Mondială și FMI pe pachetul de reforme pentru următorii trei ani.

„Se pare că nu-i merge Guvernului Filip cu FMI... Următoarea ședință este preconizată pentru sfîrșitul lui noiembrie. Evident, nu «problemele tehnice» sînt la mijloc. Donatorii vor să vadă cum vor evolua procesele politice (alegerile prezidențiale), dar și presiunea pusa de lobbyștii anti-Plahotniuc la Washington. Ce ar însemna aceasta? Republica Moldova rămîne fără finanțare externă în anul curent, e vorba de circa 130 de milioane USD, respectiv, și cu o gaură în buget de trei miliarde de lei. E o sumă uriașă, imposibil de acoperit din resurse interne, împrumuturi bancare. Pensii, salarii, investiții. Incertă este și finanțarea în următorii ani”, a declarat Sturza.


Pe 19 octombrie Consiliul Director al FMI urma să aprobe Programul de cooperare cu Guvernul şi Banca Naţională a Moldovei, însă aprobarea "întîrzie din motive tehnice". Potrivit reprezentanților Guvernului, de această întîrziere "nu se face vinovat Guvernul Moldovei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?