Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

BOP: Cine ar putea cîștiga alegerile prezidențiale (VIDEO)

20 oct. 2016,, 12:14   Politică
4325 3

BOP: Cine ar putea cîștiga alegerile prezidențiale
Foto:trm.md

Liderul PSRM, Igor Dodon, ar acumula cele mai multe voturi în cadrul alegerilor prezidențiale, arată rezultatele Barometrului Opiniei Publice pentru luna octombrie curent, notează NOI.md.


Pentru Dodon și-ar da votul 27 la sută dintre alegători, pentru Maia Sandu – 9,3%; Andrei Năstase – 8,1%; Marian Lupu – 7,5%; Dumitru Ciubașenco – 5,6 la sută. 25 la sută dintre respondenți s-au arătat indeciși, iar aproape 10 la sută au declarat că nu vor merge la vot. Dacă în turul II de scrutin s-ar califica liderii PSRM și PAS, voturile s-ar repartiza în felul următor: Igor Dodon – 40%, Maia Sandu - 24%.

Directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie, a precizat că aceste rezultate nu reflectă însă impactul deciziei celor trei partide de opoziție – PLDM, PDA și PAS – cu privire la desemnarea unui candidat unic la alegeri.

„Cu 25 la sută dintre indeciși e greu de spus dacă Igor Dodon va cîștiga din primul tur. Nu luați sondajul drept prognoză pentru rezultatele alegerilor. În turul II este posibil să cîștige atît candidatul de stînga, cît și cel de dreapta. Noi nu știm cum va participa la alegeri diaspora sau cum va vota, iar asta poate influența rezultatele”, a declarat Barbăroșie.

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat în perioada 6-16 octombrie, pe un eșantion de 1109 persoane. Datele au fost colectate din 82 de localități ale țării, marja de eroare fiind de +/- 2,9 la sută.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?