Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Soția lui Bashar al-Assad a refuzat să părăsească Siria

18 oct. 2016,, 21:00   Externe
5078 3

Жена Башара Асада отказалась покинуть Сирии
Foto: libertatea.ro

Soția președintelui sirian Bashar al-Assad a refuzat să plece din Siria.


Asma al-Assad a fost cea care a făcut această declarație, într-un interviu acordat postului public rus Russia 24, acesta fiind primul interviu pe care îl acordă unei publicaţii străine de la începutul războiului care devastează ţara de peste cinci ani, relatează AFP.

„Nu m-am gîndit vreodată să fiu altundeva (…). Da, am avut ocazia să părăsesc Siria, să spunem să fug din Siria. Aceste oferte includeau garanţii de securitate şi protecţie pentru copiii mei, chiar o securitate financiară”, a declarat Asma al-Assad, în engleză. Ea susține că “ofertele” erau de fapt o „tentativă deliberată de a submina încrederea poporului în preşedintele său”.

“Nu trebuie să fii un geniu ca să realizezi ce își doreau să obțină. Nu era vorba despre securitatea mea sau a copiilor mei. Era o tentativă deliberată de a submina încrederea poporului în președintele său”, a afirmat Asma al-Assad.

La începutul revoltei față regimul soţuilui ei, Asma al-Assad, în vîrstă de 41 de ani, a fost criticată dur din cauza tăcerii pe care a păstrat-o faţă de reprimarea sîngeroasă şi apariţiile sale rare în public.

În primii ani de război au circulat zvonuri, care s-au dovedit nefondate, potrivit cărora soţia lui Bashar al-Assad ar fi părăsit ţara împreună cu copii şi s-ar fi dus la Londra – unde a crescut – sau în Rusia, care îl susţine pe soţul ei.

Asta deoarece în primii ai revoltei, ea nu a apărut în public. În ultimii doi ani, însă, Asma al-Assad a devenit mult mai activă. Mamă a trei copii, Asma a apărut în public alături de soțul ei, în aparițiile rare ale aecstuia. Totodată, ea a fost fotografiată în timp ce primește răniți de război sau în timp ce patronează evenimente sociale, imagini care au fost criticate de țările occidentale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?