X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Cinci activiști PLDM condamnați. Ce cadouri electorale au oferit

18 oct. 2016,, 11:10   Politică
2308 2

Cinci activiști PLDM condamnați. Ce cadouri electorale au oferit
Foto : ipn.md

Procuratura raionului Criuleni anunţă despre condamnarea a cinci localnici la amenzi penale a cîte 10 mii de lei pentru coruperea alegătorilor.


Atît în cadrul acţiunilor de urmărire penală, cît şi în instanţa de judecată s-a stabilit că pe 27 şi 28 iunie 2015, în cadrul turului doi al alegerilor locale generale, inculpaţii au oferit mai multor locuitori ai satului Cimişeni bani a cîte 50 şi 100 de lei fiecăruia, precum şi sticle cu băuturi alcoolice. În schimbul acestor sume, sătenii au fost convinşi să voteze pentru un anumit candidat la funcţia de primar al localităţii, ceea ce ultimii au şi făcut, candidatul respectiv cîştigînd alegerile locale din Cimişeni.

Inculpaţii nu şi-au recunoscut vinovăţia în comiterea infracţiunii incriminate. Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Precizăm că în turul doi al alegerilor locale din satul Criuleni a cîștigat candidatul din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, Pisarenco Valentin, obținînd cu 33 de voturi mai multe decît candidatul independent Rabei Ghenadie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?