Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Plahotniuc explică pe cine ar putea susține PD în turul II

18 oct. 2016,, 10:35   Politică
6719 9

Foto: noi.md

PD nu a luat încă o decizie în privința candidatului pe care îl va susține în turul II al alegerilor, dar între Igor Dodon și Maia Sandu, un pericol mai mic îl reprezintă Sandu.


O declarație în acest sens a fost făcută de prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui interviu acordat portalului allmoldova.com, citat de NOI.md. În opinia politicianului, liderul socialiștilor este un pericol real pentru Republica Moldova, iar Maia Sandu este corect direcționată.

„Dacă e să-i comparăm pe cei doi candidați: Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare. El nu e pericol pentru mine sau PDM, noi i-am făcut față fără probleme pînă acum, dar ‎el are o capacitate extraordinară de manipulare și ar putea din postura de președinte să pună țara pe o cale extrem de periculoasă. Maia Sandu cred că este corect direcționată, spune ce gîndește, chiar dacă o dă în bară de multe ori și o duc șmecherii de nas, o folosesc în războaiele lor, cel puțin pare sinceră și nu am văzut să promoveze idei dăunătoare interesului național. Poate nu ar fi un președinte bun, dar nu cred că s-ar apuca să distrugă țara. Indiferent de situație, rămîn la ideea că Republica Moldova trebuie condusă de un președinte proeuropean”, a explicat Vlad Plahotniuc.

Democratul este de părere că atît Igor Dodon, cît și Maia Sandu și-au format proiectele politice folosind numele lui. Acesta le-a recomandat „să scape de dependența de mituri și imagini de falși salvatori ai națiunii”.

Referindu-se la decizia recentă a partidelor opoziției de dreapta – PAS, PLDM și PDA – cu privire la desemnarea candidatului unic la alegeri, Vlad Plahotniuc a menționat că acest pas a fost făcut din spaimă. „De fapt, nu exista dorință și eu scoteam atunci în evidență tocmai acest lucru – neseriozitatea acelor negocieri. Și nici acum nu luau decizia dacă nu s-ar fi panicat cînd l-au văzut pe Marian Lupu că trece cu viteză pe lîngă ei”, a conchis Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?