X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Discursul lui Plahotniuc în fața membrilor PDM. Ce a spus despre PLDM

12 oct. 2016,, 10:42   Politică
10355 11

Discursul lui Plahotniuc în fața membrilor PDM. Ce a spus despre PLDM
Foto : noi.md

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a ținut un discurs în seara zilei de 11 octombrie, în fața colegilor săi din Partidul Democrat.


El a vorbit despre activitatea Guvernului, problemele cu care s-a confruntat premierul, și a acuzat PLDM-ul că ar fi principalul vinovat de situația actuală din țară. Imaginile video au fost postate pe protv.md.

Democratul susține că Guvernul Republicii Moldova a trecut printr-o perioadă foarte grea, iar cel mai important lucru a fost că premierul Pavel Filip a acceptat propunerea de a candida în această funcție, deși inițial s-a declarat categoric împotrivă. Potrivit lui Plahotniuc, au existat momente cînd PDM se gîndea chiar la eventuale alegeri anticipate.

„Vreau sa menționez ca domnul prim-ministru e modest. Nu a spus foarte multe prin ce a trecut Guvernul și ce a realizat, ședință după ședință, ziua, noaptea. Am avut o perioadă cînd ne gîndeam că poate mergem la alegeri. Noi chiar ne gîndeam... V-am spus: zero credibilitate, zero finanțare externă. Este primul guvern care în ultimii 7-8 ani, cu zero finanțare externă, nu a avut restanțe la pensii, salarii, iar acum au achitat și subvențiile în agricultură. Dacă o să vă dați seama care au fost sumele venite în deficitul bugetar, o să puteți face un calcul cam cît se fura în țară. Ca idee. Pentru noi a fost important să acoperim găurile, fraudele, tot ce se scurgea”, a punctat Plahotniuc.

Totodată, el susține că, deși PDM a fost parte din guvernul condus de coaliția de guvernare, toata responsabilitatea guvernării și-ar fi asumat-o PLDM-ul.

„Ținînd cont de prezența PLDM-ului în coaliție, i-am dat să conducă. Noi am activat pe dimensiuni mici, ministeriale. Ce am primit în schimb? Am primit o țară devalizată, cu încredere zero, cu oameni enervați, cu 30 de mii în stradă la investirea Guvernului. O platforma super pentru noi, care sîntem ambițioși, organizați si pretindem că sîntem eficienți”, s spus Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?