X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Candu: Rezoluția din Congresul american nu merită atenție

10 oct. 2016,, 10:25   Politică
6117 11

Foto: noi.md

Rezoluția propusă de congresmenii americani Randy Weber și Trent Franks cu privire la situația din Republica Moldova nu trebuie tratată cu seriozitate, afirmă președintele Parlamentului, Andrian Candu, citat de NOI.md.


Spicherul susține că nu a discutat subiectul cu oficiali americani în cadrul vizitei întreprinse recent la Washington, întrucît este parte a campaniei electorale.

„În Republica Moldova sînt persoane care s-au lansat în campanie electorală și încearcă să transfere lupta politică pe alte continente, în alte țări. Este un document care nu va fi luat în considerare de clasa politică de la Washington, nici nu merită să acordăm atenție și să comentăm foarte mult. Îi lăsăm pe toți cei interesați în promovarea acestei rezoluții să-și continue campania de PR”, a comentat Candu.

Democratul a mai menționat că, indiferent de rezultatele campaniei prezidențiale, guvernarea își va continua agenda politică și cea a reformelor.

La sfîrșitul lunii septembrie, doi congresmeni americani au propus adoptarea unei rezoluții prin care se cer sancțiuni împotriva mai multor demnitari moldoveni suspectați de implicare în furtul bancar. În listă se regăsesc Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie din Moldova – Mihai Poalelungi, procurorul general interimar – Eduard Harunjen, directorul Centrului Naţional Anticorupţie – Viorel Chetraru, şeful Procuraturii Anticorupţie – Viorel Morari, ministrul Justiţiei – Vladimir Cebotari, ministrul de Interne – Alexandru Jizdan.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?