Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Filip: Vuvuzelele nu ne pot face să renunțăm la Acordul cu FMI

5 oct. 2016,, 18:45   Politică
4428 10
Филип: Вувузелы не заставят отказаться от Соглашения с МВФ
Foto: hotnews.ro

Prim-ministrul, Pavel Filip, a lansat o critică în adresa politicienilor care nu sînt de acord cu adoptarea pachetului de legi privind trecerea a 14 miliarde de lei la datoria publică.


În cadrul ședinței Guvernului care a avut loc astăzi, 5 octombrie, Prim-ministrul a subliniat că sprijinul organizațiilor internaționale în realizarea reformelor are un rol mult mai important, decît replicile celor nemulțumiți, relatează NOI.md.

Filip a spus că Guvernul s-a asigurat de sprijinul Fondului Monetar Internațional (FMI) și al altor structuri cu autoritate în realizarea reformelor. FMI ne-a asigurat că va susține adoptarea pachetului de legi, care sînt foarte importante în situația actuală.

„Sperăm că experții Băncii Mondiale vor ajunge la aceeași concluzie. Acest suport este mult mai important, decît trei sau patru ticăloși care ies în străzi cu vuvuzele și strigă că restituirea miliardului furat este pusă pe umerii cetățenilor. Vuvuzelele nu ne pot face să renunțăm la Acordul cu FMI. Sîntem convinși că decizia (privind adoptarea proiectelor de lege privind trecerea a 14 miliarde de lei la datoria publică – nota red.) a fost adoptată în mod corespunzător și cumpănit”, a declarat Prim-ministrul.

Șeful Guvernului a subliniat că retorica demnitarilor și a partidelor care critică este una trecătoare și asociată cu campania electorală. „Sîntem în etapa, în care declarațiile și acțiunile nu sînt atît de oneste, precum ei încearcă să le prezinte societății. Trebuie să se țină cont de faptul că în astfel de circumstanțe declarațiile și acțiunile emoționale prevalează asupra celor raționale. Problemele pot fi soluționate numai la o masă de negocieri deschise”, a menționat Filip.

Acțiunile Guvernului au provocat reacția critică a mai multor fracțiuni de opoziție și organizații non-guvernamentale, după ce la 26 septembrie Cabinetul de Miniștri și-a asumat adoptarea a unui șir de proiecte de lege. Din acestea reiese că restituirea unui miliard de dolari furat din sistemul bancar va fi asigurată grație trecerii acestor mijloace la datoria de stat. Conform planului Guvernului, termenul de rambursare a acestei sume constituie 25 de ani. Opoziția a declarat că acest lucru va duce la reducerea mai multor programele sociale prevăzute în buget.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?