Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Candu propune crearea așa-numitei comisii „ProAmerica” (VIDEO)

30 sep. 2016,, 11:12   Politică
3893 5
Foto: parlament.md

Președintele Parlamentului, Andrei Candu, a venit cu inițiativa creării pe platformă parlamentară o unei comisii mixte pentru dialog strategic – „ProAmerica”, notează NOI.md.


Despre această inițiativă a discutat democratul în cadrul unei întrevederi cu spicherul Congresului american, Paul Ryan. Candu a subliniat că guvernarea de la Chișinău își dorește aprofundarea relațiilor de consolidare a parteneriatului bilateral transatlantic în domeniile politic, economic și social, iar o astfel de comisie ar putea fi eficientă.

Candu i-a lansat o invitație omologului său american de a efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, invitație care a fost acceptată. La rîndul său, Paul Ryan s-a interesat de evoluțiile interne din țara noastră în domeniul securității, stadiul negocierilor pe subiectul transnistrean în formatul „5+2”, contribuția președinției germane în exercițiu la OSCE.

Oficialul american a dat asigurări de susținere în continuare a eforturilor guvernării de la Chișinău pentru consolidarea statului de drept și implementarea reformelor în domeniile-cheie. Totodată, președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland.




În perioada 28 septembrie – 5 octombrie, Andian Candu efectuează o vizită de lucru în SUA, în cadrul căreia urmează să aibă întrevederi cu conducerea FMI și cea a Băncii Mondiale.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?