Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Japonia a fost inaugurată Ambasada Moldovei

29 sep. 2016,, 12:45   Politică
3184 0
Состоялось официальное открытие посольства Молдовы в Японии
Foto: mfa.gov.md

La Tokyo a fost inaugurată Ambasada Moldovei în Japonia. La eveniment a participat o delegaţie a Moldovei, condusă de secretarul general al Aparatului Preşedintelui, Ion Păduraru.


În cadrul vizitei delegaţiei, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Anatol Vangheli, s-a întîlnit cu viceministrul parlamentar pentru afaceri externe al Japoniei, Motome Takisawa, şi prim-vicepreşedintele Agenţiei Japoneze pentru Cooperare Internaţională (JICA), Kazuhiko Koshikawa. Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, în cadrul întrevederii au fost discutate subiecte conexe dialogului bilateral.

"Interlocutorii au abordat stadiul actual al relaţiilor bilaterale, perspectivele de cooperare între Republica Moldova şi Japonia, precum şi modalităţile de impulsionare a colaborării reciproc avantajoase. Oficialul moldovean a reiterat aprecierea autorităţilor de la Chişinău pentru suportul Japoniei oferit prin intermediul programului de asistenţă tehnică şi a exprimat interesul pentru reluarea finanţării unor proiecte prioritare, în special în domeniul agroindustrial, educaţie şi sănătate.

În context, partea niponă a dat asigurări că va susţine în continuare dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova. În cadrul discuţiilor a fost convenită continuarea dialogului multidimensional în vederea valorificării plenare a potenţialului cooperării bilaterale în domeniile de interes comun pentru ambele părţi", se arată în comunicat.

Ambasada Moldovei la Tokyo şi Ambasada Japoniei la Chişinău au fost deschise la începutul anului 2016. Festivităţile de inaugurare a ambasadelor au avut loc la începutul lunii septembrie la Chişinău şi în această săptămînă la Tokyo. Ambasadorul Moldovei în Japonia este fostul ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?