X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Plahotniuc, despre prioritățile sale

28 sep. 2016,, 11:45   Politică
6744 10
Что на данный момент у Плахотнюка в приоритете
Foto: moldova.org

Coordonatorul executiv al coaliţiei de guvernare din Moldova, Vlad Plahotniuc, consideră că Marian Lupu, candidatul desemnat la prezidențiale de Partidul Democrat, are şanse de succes la alegerile preşedintelui.


El și-a expus opinia într-un interviu pentru portalul "Tribuna", făcînd referire la rezultatele a două sondaje închise desfăşurate de PDM.

„Marian Lupu are şanse mari. Sondajele arată tot mai clar că oamenii nu mai sînt dispuşi să creadă în eroi falşi şi partide create peste noapte sau peste vară. PDM în orice caz va rămîne foarte puternic şi va guverna. Este vital însă ca în această funcţie să nu ajungă oameni care nu au niciun proiect politic pentru moldoveni, oameni care vor să primească această funcţie doar pentru a provoca haos şi instabilitate în ţară, oameni care sînt de fapt reprezentanţii unor grupări de interlopi sau promotori ai intereselor oculte din afara ţării", a spus el.

Plahotniuc a calificat drept "demagogie ieftină" declaraţiile unor candidaţi precum că, dacă vor fi aleşi preşedinte, vor declanşa alegeri parlamentare anticipate.

"Povestea cu anticipatele e doar o demagogie ieftină pentru a păcăli oamenii, aşa cum i-au păcălit şi cu protestele", a spus coordonatorul.

El i-a criticat pe principalii candidaţi la funcţia de preşedinte. Pe liderul Partidului DA, Andrei Năstase, l-a numit "clovn", care "umblă ca un bezmetic din ţară în ţară şi nu vrea nimeni să se vadă cu el". Despre preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, el a spus: „În mod straniu, toate criticele ei publice la adresa noastră au apărut doar după ce PLDM nu a mai pus-o ministru". Plahotniuc a respins informaţia că liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon ar fi "candidatul lui Plahotniuc".

„Nu doar despre el se spune asta, am văzut ştiri că şi Maia Sandu e candidatul meu. Toţi sînt ai mei şi pe toţi îi susţin. Cu declaraţia asta cred că le-am înjumătăţit ratingul la cîţiva dintre ei. Lăsînd gluma la o parte, ceea ce unii răuvoitori nu au înţeles încă este că lupta cu mitul Plahotniuc nu mai este ce a fost, curînd vor fi tot mai mulţi cei care vor înţelege ce a fost cu această luptă în realitate. De aceea şi se tem foarte tare cei care şi-au făcut imagine şi partide prin acest război cu numele meu. Căci a fost un război cu numele meu, nu cu mine. Fiecare realizare a Guvernului şi fiecare apreciere externă adresată guvernării distruge pas cu pas mitul creat în legătura cu PDM şi cu mine", a subliniat politicianul, care a dat de înțeles că este gata să lupte pentru distrugerea unor mituri despre el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?