Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Banca Națională are doi viceguvernatori noi (VIDEO)

23 sep. 2016,, 15:26   Societate
3084 0

Banca Națională are doi viceguvernatori noi
Foto : noi.md

Vladimir Munteanu și Cristina Harea sînt noii viceguvernatori ai Băncii Naționale. Parlamentul a aprobat numirea celor doi candidați în funcție pentru un mandat de șapte ani, notează NOI.md.


Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a ținut să precizeze că selectarea celor doi candidați nu a fost consultată cu reprezentanții coaliției de guvernare, ci a avut loc în baza criteriilor de profesionalism.

„Dacă vom fi cinci, vom fi mult mai eficace decît sîntem acum – doar trei. Ne propunem să contribuim la renașterea Băncii Naționale. Ambii candidați nu au nicio afiliere politică”, a declarat Cioclea la tribuna Parlamentului.

Deputații comuniști i-au reproșat însă lui Cioclea faptul că unul dintre candidații propuși – Cristina Harea – nu întrunește condițiile prevăzute de lege pentru accedere în funcție, întrucît are doar opt ani de experiență, și nu 10, așa cum prevede legea.

Vladimir Munteanu, care a fost numit în funcția de prim-viceguvernator, a mai activat la BNM în perioada 1992-2000, unde a ocupat inclusiv funcția de șef al Departamentului operațiuni de schimb valutar și relații internaționale. „Am o experiență de peste 20 de ani în sistemul financiar-bancar. Acum, la BNM se cristalizează o echipă care va putea face diferența și rectifica eșecurile care au fost pînă acum”, a declarat Munteanu.

Cristina Harea a activat pînă în prezent în calitate de președinte al Camerei Americane de Comerț din Moldova (AmCham Moldova). Are experienţă în gestionarea fondurilor de investiţii directe, a fost membru al consiliilor de administrare ale mai multor bănci şi companii financiare din Moldova inclusiv „FinComBank” și ProCreditBank.

Întrebată dacă există șanse ca banii sustrași din sistemul bancar să fie recuperați, Cristina Harea s-a arătat sceptică în această privință. „Din ceea ce m-am documentat, cred că nu foarte mult vom putea restitui din acei bani”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?